miércoles, 29 de enero de 2014

LA PROTESTA CONTRA LA PUJADA DEL TRANSPORT PARALITZA EL METRO

BARCELONA , 29 (EUROPA PRESS ) -La protesta d'usuaris del transport públic en diferents estacions del metro de Barcelona ha aconseguit " alterar " el servei a les cincs línies de la capital catalana durant uns 30 minuts .

   
Així ho han explicat a Europa Press fonts de Transports Metropolitans de Barcelona ( TMB ) .

   
La sisena mobilització convocada per la Plataforma Stop Pujades s'ha iniciat a les 19.00 hores amb l'obertura dels torns en diferents estacions , i ha culminat amb la paralització de diferents combois entre les 20.00 i les 20.30 , unes actuacions que també s'han produït de forma puntual en tramvies i estacions de ferrocarril de l'àrea metropolitana .

   
La plataforma protesta per l'aprovació dels nous preus per al transport públic i exigeix ​​la retirada d'un augment que enguany ascendeix al 5% en el cas dels bitllets més utilitzats - la T - 10 i la T-50/30- - .
   
La protesta d'aquest dimecres ha comptat amb concentracions simultànies en 39 concentracions de diferents estacions , i TMB ha lamentat la pertorbació del sistema per un " sabotatge del servei" que han comès petits grups .

   
La plataforma ha subratllat en un comunicat que les successives pujades per sobre de l'IPC converteixen el transport públic a " un luxe per als usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen " .

   
Critica que TMB manté una " opacitat absoluta " sobre el seu pressupost i sobre el sou del seu equip directiu , que asseguren que puja a 600 persones , i exigeix ​​que es retiri l'augment del preu del bitllet per al 2014 , la congelació de les tarifes de 2013 i la convocatòria d'una taula social per fixar tarifes i criteris .

SALUT I BON VIATGE.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario