domingo, 3 de noviembre de 2013

LES ELECCIONS SINDICALS I ELS COMITÈS D´EMPRESA

La llei estipula que per ser un sindicat "representatiu" cal presentar-se a unes eleccions sindicals en què es trien representants sindicals i comitès d'empresa. CNT no participa d'aquestes eleccions i proposa el seu boicot per les següents raons :Si estàs en precari o treballes en una empresa petita ni tan sols pots participar . Només una minoria de treballadors / es té eleccions sindicals .
Través de les eleccions dónes als teus " representants" el poder de decidir , signar i negociar per tu i imposar la seva voluntat i queden durant 4 anys fora del teu control . En canvi si que estan controlats per les cúpules de les organitzacions sindicals a què pertanyen .
Amb les eleccions , les organitzacions sindicals obtenen alliberats i subvencions amb els que es mantenen . En el fons , és una qüestió d 'interessos econòmics .
Els alliberats sindicals tenen cada vegada tenen menys en comú amb els i treballadors / es, tendeixen a professionalitzar- oa viure del conte i només els interessa mantenir-se, defensen els seus propis interessos i no els teus.
Un cop t'han usurpat la " representativitat" i que han aconseguit alliberats i subvencions i un cert marge d'influència , ja no els interesses , els programes electorals s'obliden i millor que callis i siguis submís aconseguir algun favor (en comptes de fer valdre els teus drets ) . Només volen el teu vot i que no donis problemes .
Les eleccions sindicals i els comitès d'empresa beneficien les empreses ia l'Administració , que al capdavall són els que els financen . Amb les eleccions sindicals , l'origen està en les eleccions del sindicat vertical franquista , empreses i administració aconsegueixen interlocutors per no haver de tractar directament amb els i treballadors / es. Aquests interlocutors legals mantenen als treballadors / es a ratlla , sumis @ si desmobilitzats , perquè són els i primers interessats @ s en mantenir la seva posició i depenen directament de les subvencions i alliberaments .


SALUT I BON VIATGE.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario