viernes, 12 de abril de 2013

LIO AL TAXI PER UN CARTELL QUE PERSEGUEIX ELS PARANYS

 L'Administració censura un adhesiu amb el preu al Prat i després es retracta.
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / Barcelona

Va néixer amb l'objectiu de presentar batalla al Aerobús, però també com una manera de denunciar i posar fre a una dels paranys més vells i menyspreables del sector. Un grup de taxistes va decidir fa alguns mesos imprimir i pegar en els seus vehicles uns adhesius en els quals s'informa del preu aproximat d'una carrera a l'aeroport. Va ser una iniciativa unilateral després que l'Institut Metropolità del Taxi (IMT) descartés, o millor dit, ajornés, a la fi de l'any passat, la proposta d'instaurar una tarifa única al Prat. Dimarts passat, per escrit, l'Administració posava com data límit el 15 d'abril per retirar aquests cartells. En cas contrari, la Guàrdia Urbana podria començar prendre cartes en l'assumpte. L'amenaça es va esfumar ahir: l'ens regulador va fer marxa enrere davant la pressió del gremi.

El parany dels conserges dels hotels és una de les majors xacres del sector. Un client vol un taxi per anar a l'aeroport. L'empleat crida a la radioemisora amiga, que li paga una miqueta per cada carrera aconseguida. El taxista ensabona al botons –fins a 10 euros– i després carrega aquest sobrecoste en la tarifa final amb comissions que no existeixen. Com el client sol anar amb pressa per facturar les maletes, no cau en el compte que aquests 40 o 50 euros són molt més del que hauria d'haver pagat pel viatge. Els cartells persegueixen precisament evitar aquesta situació, a més de convèncer als potencials usuaris que el taxi és un servei molt més còmode i no gaire més car que el Aerobús, el seu gran competidor.

Bé per al sector

El IMT va permetre l'adhesiu coincidint amb el congrés de mòbils com una manera de recolzar a un col·lectiu que passa per moments molt delicats. Per això, l'anunci de l'obligació de retirar-ho va caure com un gerro d'aigua freda. “Ho fem perquè és bo per a la professió. És una manera de promocionar-nos i perseguir una de les pràctiques il·legals que més dany ens fa”, resumeix Raúl Aldehuela.

Un portaveu del IMT va confirmar ahir que el cartell segueix sent benvingut. I va afegir que en el proper ple de l'Àrea Metropolitana està previst aprovar la publicitat en els cotxes. La primera campanya serà una autopromoción del taxi.

SALUT I BON VIATGE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario