miércoles, 13 de marzo de 2013

EL SECTOR DEL TAXI BARCELONÍ PLANTEJA NOVES PROTESTES DAVANT LA FALTA DE SOLUCIONS

Incorporar publicitat a les portes davanteres o fer obligatoris els festius intrasemanales, propostes de l'Imet per treure taxis del carrer.

BARCELONA. EUROPA PRESS. - La manca de mesures a Barcelona per treure taxis del carrer i pal · liar la seva crisi ha avivat el malestar del sector, i alguns sindicats estudien noves mobilitzacions després de veure que l'Institut Metropolità del Taxi (Imet) "no està per la tasca "
A principis de gener ja es van produir mobilitzacions, que van arribar a bloquejar l'aeroport del Prat, contra el sistema de torns que havia entrat en vigor el 2 de gener i que va acabar sent retirat una setmana després davant les queixes dels taxistes considerar que el sistema havia aguditzat la crisi del sector. El consell d'administració de l'Imet s'ha reunit aquest dimarts amb la Comissió Tècnica del Taxi per tractar de diversos temes per reactivar el sector, entre els quals l'obligatorietat del descans de la meitat de les llicències dels festius intersetmanals, que s'afegiria als dos dies de descans setmanal que ja gaudeixen tots els titulars de llicència.
Segons ha informat l'Imet, aquesta mesura, demanada amb freqüència per les organitzacions del sector, entrarà en vigor aquest any una vegada sigui aprovada pel ple metropolità, i suposarà el descans del 60% de llicències durant els festius intrasemanales, veient-se afectats el que queda d'any el 11 i 24 de setembre, l'1 de novembre i el 6 de desembre.

Contraproposta

Aquesta mesura suposa que l'Imet "no pren cartes en l'assumpte", i la seva organització-Stac-al costat de la Coordinadora Metropolitana del Taxi i Taxi Companys han presentat a la reunió una proposta que podria ser d'aplicació immediata i que es basa en una mesura que s'està implantant a València. Es tractaria que d'una mesura "de fàcil implantació" que suposa que en lloc que tinguin 24 hores de festa entre setmana, siguin 34, de manera que amb aquestes 10 hores extra també es traurien a 2.000 cotxes circulant pel carrer, el 20 %, però  el Imet només atenent a les empreses del sector i no als autònoms, que són el 90%.

Publicitat als taxis

A la reunió també s'ha informat a les organitzacions sobre les gestions per incorporar publicitat exterior al taxi-a les dues portes davanteres-que puguin revertir en un increment d'ingressos i en la autopromoció del servei del taxi, ja que, per exemple podria , informar-se a les portes de les tarifes orientatives a l'aeroport.
Aquest tipus de publicitat ja es posa a Madrid, ia Barcelona ja s'han produït alguns contactes amb l'Institut Municipal del Paisatge Urbà per estudiar la fórmula que respecti les normatives municipals, amb la idea també de preservar la clàssica imatge dels taxis a la capital catalana, que van pintats de negre i groc.

SALUT I BON VIATGE

No hay comentarios:

Publicar un comentario