viernes, 14 de septiembre de 2012

ACORD PER RESTABLIR LA PARADA DE TAXI A L'ESTACIÓ DE BARCELONA-SANTS, SORTIDA PLAÇA PAÏSOS CATALANS


El passat 12 de setembre, a la seu de l’AMB, la Secció sindical del Taxi de CNT es va reunir juntament amb altres companys d’organitzacions professionals del taxi (STAC, UTAM, GTI, TAXIS COMPANYS, i Assemblea de Sants; el GUT no hi era però també és participant) amb representants de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT), Adif i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, on també era present la AET (patronal). L’objecte de la reunió era fer un balanç després de l’estiu sobre les mesures acordades el 13 de juliol per atendre la problemàtica al no haver parada de taxi a l’Estació de Sants-Barcelona, sortida plaça Països Catalans (parada de taxi reivindicada fa quasi tres anys per restablir el servei de taxi en aquesta part de l’Estació). Aquestes mesures per combatre principalment la pirateria i la competència deslleial d’alguns taxistes, consistien en reforçar la senyalització dirigida als usaris/es de taxi per reconduir-los cap a la parada de taxis de la sortida de la plaça de Joan Peirò, reforçar el servei d’inspecció i habilitar una parada de taxi a l’hotel Torre Catalunya, pròxima a l’Estació.  El compromís de l’Ajuntament de Barcelona i l’IMT amb els taxistes, era de fer seves les nostres propostes de no funcionar aquestes mesures, que nosaltres ja pronosticàvem que fracassarien.
Aquestes propostes  no van poder evitar que els/les taxistes tal com els hi vam plantejar a l’Administració com ultimàtum, el 17 de juliol ocupéssim la Plaça Països Catalans amb els taxis, per simbòlicament restablir la parada reivindicada i prestar servei, tot com  manera de pressionar en una jornada reivindicativa (explicant la situació als usuaris/es, víctimes finals del mal servei rebut).

En aquesta última reunió s’ha acordat portar a terme el següent:
1) Mantenir el servei de taxi a l’Estació, sortida Plaça Joan Peirò, com a parada principal.
Establir una parada de taxi a l’Estació de Barcelona-Sants, sortida Plaça Països Catalans. El servei d’aquesta parada serà independent i amb una capacitat de tres taxis (sota cobert), que s’alimentarà amb cotxes des de la Plaça Joan Peirò. Els taxis arribaran a aquesta parada mitjançant un corredor pel Pg. Sant Antoni (lateral del Parc de l’Espanya Industrial), amb una amplada  de 3,5 metres, per acabar sortint directament al carril bus direcció carrer Tarragona.
Queda per estudiar amb l’IMT l’organització del servei com parada de taxis independent.
3) Millorar la zona d’encotxar i el cobert de l’actual parada Joan Peirò, tal com vam demanar, per tal de estar usuaris/es i taxistes a resguard de la pluja.
4) Instal.lar un monitor pròxim a la sortida de la Plaça Joan Peirò per que els taxistes que esperem puguem conèixer al tancament de l’Estació les últimes arribades de trens destinació Barcelona-Sants.

Hem d’explicar que el projecte definitiu i l’execució d’aquestes obres queda subjecte al seu finançament. Malgrat creiem que pot estar pressupostat tot, no ens han pogut determinar els terminis en el temps, ni cap data concreta d’inici de les obres. Tampoc ens han concretat a càrrec de quina administració aniran les despeses.
S’ha de dir que fa temps Adif està externalitzant els seus serveis com la venda de bitllets en empreses privades. Aquesta argumentació és indicatiu de les retallades que està afectant el servei de transport ferroviari, així com la intenció del Govern de l’Estat de privatitzar les empreses públiques d’Adif i Renfe. Estem a l’espera doncs de com es pugui esdevenir aquesta precària situació que esperem per part de l’Ajuntament de Barcelona i l’IMT, no resti en qualitat al servei de taxi. Malgrat la nostra situació ens solidaritzem amb els companys treballadors/res de Adif i Renfe en la lluita contra la privatització d’un servei essencial per la mobilitat de les persones.

Finalment volem explicar que donat la provisionalitat de l’entorn de l’Estació de Barcelona-Sants, els representants d’Adif van proposar a totes les parts presents en la reunió, acordar en un document  que la parada de taxi que es proposava a la Plaça Països Catalans fos provisional mentre no comencessin  les obres d’ampliació de l’Estació (actualment degut a la conjuntura econòmica de l’Administració central, fa anys que s’espera l’execució del projecte, situant l’inici d’aquestes al Pg. Sant Antoni, que es manté tancat a la circulació de vehicles). Per nosaltres aquesta objecció mai va ser un problema, el que no desitjàvem que aquesta provisionalitat s’allargués en el temps i la manca de servei de taxi, acabés degradant la qualitat i l’atenció que reben els usuaris/es quan arriben a la nostra ciutat.
Esperem doncs a l’espera que el què s’ha acordat i compromès en aquesta reunió es porti a terme amb la màxima brevetat de temps possible.
Agraïm als companys/es i usuaris/es (2.300 signatures recollides amb la iniciativa del company Mariano Gutiérrez) que han donat suport la reivindicació i no han menystingut la problemàtica de l’Estació de Sants que afecta a tot-hom.

Una salutació fraternal


Tenim motius per trobar la unitat i lluitar per un Taxi més humà. Com més aviat comencem millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario