martes, 6 de mayo de 2014

MANIFEST DE LA SECCIÓ DEL TAXI DE LA CNT, 1 DE MAIG 2014

 La CNT - AIT sempre va estar present al taxi
Fa gairebé 35 anys es va tornar a reorganitzar el sindicat després de la dictadura franquista , i companys del taxi van reprendre la històrica secció del taxi del Sindicat de Transports de la CNT , aquell mateix que col.lectivitzar també la indústria del taxi durant el període de la Revolució Social de 1936-1939. Va ser en els setanta amb el canvi polític i nou escenari social com a rerefons , en els quals fent front a la concentració i arrendament de llicències es va lluitar per un nou marc legal , democratitzant l'accés com a titular de llicència en plena i exclusiva dedicació , i millorant alhora les condicions laborals del taxista assalariat .Fruit de la llarga experiència col · lectiva anarcosindical i de la fita històrica del moviment obrer al nostre país , ha quedat com a referent en el món del treball ( tot i voler ser esborrada de la memòria històrica per alguns sectors econòmics i polítics d'aquest país ) una manera de fer entesa des de l'ètica , i el compromís dels seus afiliats , mantenint la coherència amb els principis. És des de l'autogestió , l'acció directa ( acció sense intermediaris ) , la solidaritat i el suport mutu , quan és possible avançar .
Amb el mateix esperit d'aquells companys que un dia van reconstituir la secció del taxi a CNT , ho hem fet ara nosaltres continuant el camí en prendre el relleu , esperant aportar els valors necessaris per recuperar la dignitat perduda, anar creixent i servir com bona eina transformadora , palanca de canvi de les condicions laborals en el taxi .

No som aliens als problemes del taxi de Barcelona , des de fa uns anys la secció del taxi de la CNT hem estat implicant-nos en totes les reivindicacions i mobilitzacions a favor del treball del taxista autònom , alhora hem denunciat l'explotació a la qual està sutmes el / la treballador / a assalariat / a per part de les empreses jurídiques i físiques del taxi . També hem denunciat la connivència d'alguns grups de pressió amb l'administració donat els seus interessos partidistes privats i econòmicament lucratius . Sempre des del nostre esperit llibertari i d'autogestió hem volgut la implicació dels i les companys des de la participació activa a través d'assemblees obertes . En voler trobar de manera conjunta solucions en la resolució de conflictes en els quals nosaltres érem els afectats , no hem volgut delegar deixant-ho en mans alienes de representants sindicals , i al contrari a través de l'acció directa sense intermediaris hem tractat amb l'administració els diferents conflictes com la Parada de taxi a l'estació de Barcelona - Sants , la contingentació de les llicències a doble torn , la convocatòria vinculant perquè el taxista decideixi mesures reguladores temporals , reglament d'emissores , lavabos per als taxistes a l'estació de Sants .La secció del taxi de la CNT va anar a la vaga al costat d'altres organitzacions del taxi , perquè l'administració respectés la consulta que se li va fer al taxista , una consulta que va ser manipulada per l'administració . La secció del taxi de la CNT aquesta jugant un paper molt destacat en la denúncia del pagament de comissions a hotels i la corrupció que pateix el taxi de Barcelona , vam ser els primers al costat d'altres organitzacions a fer un piquet a un hotel comissionista , una iniciativa que han practicat altres grups del taxi posteriorment .

 
La secció del taxi de la CNT és l'única organització que ara per ara aquesta denunciant l'explotació que pateixen els taxistes assalariats , som un referent en la lluita contra les flotes i empreses de taxi no només a Barcelona sinó també en altres ciutats de l'estat espanyol , hem estat l'única organització del taxi a posar una demanda d'impugnació contra el conveni col · lectiu del taxi , al final dessetimada pel Tribunal Superior de Justícia per falta de legitimitat activa . Som l'única organització del taxi a assessorar i organitzar al taxista assalariat .

Amb les nostres derrotes i les nostres victòries seguirem endavant , gràcies a Luis, Ricardo a Aleu , a Gines , a Kiko , Alberto , Rafa , Manuel , Carlos , a Orenc , Joan.. a tots els companys taxistes que estan afiliats hi a tots els companys i companyes del sindicat d'oficis diversos de Barcelona per la seva ajuda i suport constant , gràcies a tots per fer possible la secció del taxi de la CNT.



  VISCA LA SECCIÓ DEL TAXI VISCA LA CNT ! !


SALUT I BON VIATGE.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario