jueves, 13 de junio de 2013

LA PARADA DE TAXIS DEL PARK GÜELL QUINTUPLICA LES PLACES

Greu protesta per la pèrdua d´aparcaments
La quinzena de places de taxi quedaran lliures per als veïns durant la nit.

(l´indpendent de gràcia) L’execució del trasllat i ampliació de la parada de taxis del carrer Olot, un conflicte complementari a la regulació de l’accés al Park Güell, ha provocat una forta reacció de protesta al barri per part de veïns a títol personal i mestres de l’escola Reina Elisenda, que es van manifestar de manera molt crítica aquest dimarts a peu d’obra i al consell de barri de la Salut.

La reforma, que trasllada la parada del carrer Olot al carrer Marianao i amplia les places de les tres existents fins a 15 és un intent de descongestionar una zona que sempre està col·lapsada per aquest servei públic i que es complica amb l’entrada i sortida dels alumnes. Dimarts, al consell de barri, una mestra del Reina Elisenda va recordar com l’escola ha hagut de mediar no poques vegades en baralles físiques i insults entre els pares i mares i els taxistes. “Han arribat a haver-hi 30 taxis en cua”, va apuntar un altre veí.

El canvi en la mobilitat de la zona té com a conseqüència més directa, i contra la qual carreguen els veïns, la pèrdua de cinc places d’aparcament en total, després que també s’hagin guanyat dues places d’àrea verda a Larrard i a Olot i s’hagi traslladat la parada del bus de Larrard a Olot. El disseny d’una àrea de càrrega i descàrrega al carrer Olot i el trasllat de contenidors completen el projecte. El cap dels serveis tècnics del Districte, Oriol Bonet, va prendre la paraula al consell de barri per admetre que la reforma implica “un espai molt limitat amb gran demanda de mobilitat” i la regidora, Maite Fandos, va intentar tranquil·litzar els veïns apuntant que “qualsevol taxi que a partir d’ara no estigui en zona senyalitzada, serà multat”. La parada de taxis es desactivarà de nit perquè els veïns en disposin i el Districte ara estudia un horari lliure més enllà de 8 a 20 hores.

SALUT I BON VIATGE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario